Finalen i City Golf Tour 2023 är avgjord

Topp 3 finalen 
Gunnar Bengtsson, Askim (trea) - Ricard Lockner, Sundbyberg (vinnare) och Hans Olofsson, Kungälv (tvåa)

Helgen den 9-10 september spelades finalen i City Golf Tour 2023. Tävlingsplatsen var Askimsbadet utanför Göteborg, och omtänksamma värdar var Askims Bangolfklubb som verkligen lade manken till med arrangemanget. Spelarna bjöds på både mat, dryck, frukt och kaffe under både träning och tävling, så alla kunde fokusera på sitt spel. Mycket uppskattat!

Lördagen och söndagsmorgonen började finalen med fem kvalvarv, där de 56 deltagarna skulle bli till 30. I sol och värme var det många som fick till finfina varv, och bäst av alla under kvalet var Daniel Vlcek, Adventure Golf Horni Bezdekov (Tjeckien), med 26,0 i snitt. För detta tog han hem 10 000 SEK i förstapris.

Kval 
Delade kvaltvåor och vinnare av 5 000 SEK var blev Kevin Sundström, Sundbybergs BGK och Hans Olofsson, Kungälvs BGK, båda på 26,6 slag i snitt.
Endast ett slag efter på delad fjärdeplats kom Mattias Hägglöf, Sundbybergs BGK och Erik Hjalmarsson, Skönsbergs SK. Prispengarna blev 1 500 SEK per person.

Resultat för både kval och final finns här.
http://ba.bangolf.se/11265/result.htm

Dramatiken kring plats 30 var stor, där varje slag var viktigt. Fyra spelare landade på en delad 30:e-plats, men bara en kunde gå vidare till finalen. Det visade sig bli Pauli Kuikka, Askims BGK, efter att ha öppnat särspelet med en stark spik på bana ett som ingen lyckades matcha.

Så kom vi till finalspelet som inleddes med fem kvartsfinaler med sex deltagare i varje. Två spelare skulle vidare från varje heat, plus de två bästa utöver vinnarna som blir så kallade "lucky losers". Om två spelare delar ett resultat går den vidare som hade bäst resultat i de fem kvalvarven. Om man inte ens då lyckas hitta en vinnare går man tillbaka på sammanlagt inspelade poäng i 2023 års deltävlingar i City Golf Tour.

Kvartsfinaler

Kvartsfinal 1 (Heat 1) 
Heat 1 togs hem av Peter Nordin, Sundsvall och Tim Tally, USA. Pauli Kuikka missade att gå vidare pga sämre tiebreakers. Kvalvinnaren, Daniel Vlcek, slogs här ut direkt.

Kvartsfinal 2 (Heat 2) 
Heat 2 sprangs hem i stor stil av Joakim Ring, Sundsvalls BGK och Kevin Sundström, Sundbybergs BGK.

Kvartsfinal 3 (Heat 3) 
I heat 3 var det Hans Olofsson och Åke Rossander, Sundsvalls BGK som gick vidare. Noterbart här är att Åke slog banrekordet med fantastiska 21 slag!

Kvartsfinal 4 (Heat 4) 
Från heat 4 gick hemmaspelaren Gunnar Bengtsson, Askims BGK och André Söderlund, Sundsvalls BGK vidare.

Kvartsfinal 5 (Heat 5) 
I heat 5 var det Ricard Lockner, Sundbybergs BGK och Erik Hjalmarsson som var starkast. 2021 års segrare i City Golf Tour, Morgan Munter, Sundsvalls BGK, slogs ut här.

De två spelare som blev lucky losers var Patrick Riener, 1. Adventure Golf Club Gumpoldskirchen (Österrike) och Mattias Hägglöf, Sundbybergs BGK, på -19 och bäst tiebreakers.

Semifinaler

Semifinal 1 (Heat 6) 
Heat 6 togs hem av Erik Hjalmarsson och Hans Olofsson på -20. Efter en tung förstarunda slog Hans till med en tangering av banrekordet för att gå vidare - imponerande!

Semifinal 2 (Heat 7) 
Från heat 7 tog sig Ricard Lockner (-21) och Gunnar Bengtsson (-20) vidare. Lucky losers blev, exakt som i kvartsfinalerna, Patrick Riener och Mattias Hägglöf på -19!

Final

Finalen blev välspelad och spännande, men avgjordes egentligen på första halvan av andra varvet då Ricard Lockner öppnade med att spika de första nio banorna! Hans Olofsson var dock aldrig långt efter och det krävdes att Ricard spikade på bana 18 för att gå in på fantastiska -24 (26, 22) ett slag före Hans på -23 (26, 23). Trea blev hemmaspelaren Gunnar Bengtsson, Askims BGK.
Final 

Slutresultat

Etta: Ricard Lockner, Sundbybergs BGK (80 000 SEK)
Tvåa: Hans Olofsson, Kungälvs BGK (40 000 SEK)
Trea: Gunnar Bengtsson, Askims BGK (20 000 SEK)
Fyra: Patrick Riener, 1. Adventure Golf Club Gumpoldskirchen (10 000 SEK)
Femma: Mattias Hägglöf, Sundbybergs BGK (7 500 SEK)
Sexa: Erik Hjalmarsson, Skönsbergs SK (5 000 SEK)

Topp 6 finalen 
Prischecken på 80 000 SEK presenterades av vår huvudsponsor Conny från City Golf - en tradition vid det här laget. Vi tackar också vår silversponsor Siaglass för ett fint samarbete. Nu ser vi fram emot ett ännu bättre 2024!
Tillbaka till föregående sida

Sponsorer