Tillbaka i Haga

Helgen den 27-28 maj 2023 återvände City Golf Tour till Haga BGK:s fina anläggning vid Lindö småbåtshamn i Norrköping. 65 spelare kämpade över sju varv i både sol och vind om vartannat. Hur det gick till slut? En hemmaspelare lyckades inte helt oväntat ta hem elitklassen, men det kanske inte var alla som trott att just Daniel Westholm, Haga, skulle vara den som spelade hem segern och äran.

Daniel spelade alla varv mellan 23 och 26 slag och spurtade till slut hem segern med ett 23-varv, och ett sammanlagt resultat på 172 slag (80 under par) över de sju varven. Snittet blev finfina 24,6 slag per varv.

På andra plats, endast ett slag bakom, fanns vane City Golf Tour-spelaren och USA-resenären Mattias Hägglöf, Sundbyberg.

Trea blev Kevin Sundström, Sundbyberg.Helgens lägsta enskilda varv blev 22 slag, något som fyra spelare lyckades klara av (Mattias Hägglöf, Kevin Sundström, Eddie Söderlund och Tom Ahlberg, Botnia).

Ungdomsklassens vinnare och också enda deltagare var Josef Bane, Sundsvall.

I breddklassen var det en spännande fajt mellan framförallt Fredrik Nilsson, Sundbyberg och Staffan Thulin, Askim. Fredrik drog till slut längsta strået och kom i mål på 193 slag (59 under par, eller 27,6 slag i snitt) vilket var två slag före Staffan.Klicka här för fullständiga resultat från deltävling 2.

Leaderboard för touren då, hur ser det ut där? Vi måste räkna lite för att ta fram ställningen efter deltävling två, men det är ingen hemlighet att listan kommer att fortsätta att domineras av Sundbyberg, och Mattias Hägglöf kommer att ta över ledningen från Ricard Lockner.
Tillbaka till föregående sida

Sponsorer