Deltävling 6

Helgen den 6-7 augusti avgjordes deltävling 6 i Sundsvall, totalt hade vi 71 startande inklusive 11 ungdomar. Till denna deltävling hade vi spelare från Tjeckien, Storbritanien coh Finland.

Dessutom hade 5 göteborgare tagit sig upp till Sundsvall, vilket visar att intresset för en bra placering på leaderboarden ökar. Dom fem högst upp på leaderboarden kommer att få ta del av prispotten som består av 75 kr per startande under alla deltävlingar(bortsett från SM i Linköping).

Återigen ställde vädrets makter till bekymmer och tävlingsledningen tvingades ta beslutet att ställa in allt spel på lördagen då det utlovades mycket regn och vindbyar på upp til 21 m/s. På söndagen såg förutsättningarna dock bättre ut men strålande sol och mycket mindre vind. 

Det var många som hade höga förväntningar på sig inför söndagens tävling, väldigt många blev dock besvikna då resultaten var högre än vad många förväntade sig. Detta beror nog till stor del på att det var helt andra förutsättningar på söndagen än vad det var under fredagens träning. 

Malina 

Här hittar ni fullständiga resultat från tävlingen: http://ba.bangolf.se/10078/result.htm

Trots dom ändrade förutsättningarna så var det ändå några som startade tävlingen bra, Alexander Dahlstedt startade tvälingen med tre st blåa varv och ledde då med tre slag före Alexander Malina. För Dahlsted gick det sedan lite tyngre och han tappade till en femte plats innan tävlingen var färdigspelad. Alexander Malina fortsatte att spela bra hela tävlingen och vann till slut med 4 slag före Joakim Ring och Mattias Hägglöf. 

I breddklassen segrade Niklas Castenäs med tre slag före favoriten i klassen Oscar Holmlund som trots en tung start spurtade ikapp till en andra plats. 
 
Glädjande utöver det var också den stora ungdomsklassen där vi hade 11 startande en klass om blev väldigt jämn där Hugo Hörnsten till slut segrade med 1 slag före Josef Bane.
ungdomar 
Tillbaka till föregående sida

Sponsorer